Mikstura na odporność - Ice cubes
Mikstura na odporność, która zawiera imbir, kurkumę i cytrynę to zrobione w Thermomix kostki do rozpuszczania w gorącej wodzie. Odpornościowe Ice Cubes wzmocnią Twoją odporność, wspomogą leczenie przeziębienia, pobudzą metabolizm, ułatwią odchudzanie. Smak miktsury na odporność jest lekko ostry od imbiru, kwaśny od cytryny i słodki od dodatku miodu. Uwielbiam pić imbirówkę w tym wydaniu. Taki sposób przyrządzenia pozwala mi zaoszczędzić mnóstwo czasu, nie muszę kilkukrotnie w tygodniu przygotowywać imbirówki, wystarczy, że zaleję wrzątkiem kostkę z zamrażarki i gotowe! Imbirówkę w tej formie piję codziennie rano, często zabieram ją ze sobą do pracy w termosie. Mocniej posłodzoną i rozcieńczoną piją też moje dzieciaki.
Jednym z najważniejszych składników mikstury na odporność jest witamina C. Ta witamina jest silnym przeciwutleniaczem, który pomaga w produkcji białych krwinek, które walczą z infekcjami. Witamina C jest również ważna dla funkcjonowania układu limfatycznego, który jest ważnym elementem układu immunologicznego.
Imbir jest znany z właściwości przeciwzapalnych i przeciwbólowych. Może pomóc w leczeniu różnych dolegliwości, takich jak ból głowy, bóle menstruacyjne i bóle mięśni. Badania sugerują również, że imbir może pomóc w zwiększaniu odporności organizmu poprzez wzmacnianie układu odpornościowego.
Z imbirówką spotkasz się w naszych dietach. W diecie SIRT imbirówka to jeden z napoi, które wspomagają proces odchudzania. Już samo jej picie pomaga rozruszać nasz metabolizm i ułatwić obniżanie wagi. Probowałaś już diety SIRT? Jeśli jesteś ciekawa na czym polega jej fenomen i dlaczego każda dziewczyna z mojego zespołu uwielbia tą dietę przeczytaj wpisy na blogu
A teraz przetestuj mój sposób na codzienną, poranną imbirówkę bez miskowania i hałasowania Thermomixem.
Składniki:
Przygotowanie
1. Do naczynia miksujacego wkładamy obrany imbir, obraną cytrynę oraz przyprawy. Blendujemy na pastę 1min/ obr.10.
2. Przekładamy do pojemnika na kostki lodu (plastikowy lub silikonowy) i mrozimy.
3. Zamrożoną kostkę zalewamy wrzątkiem. Po lekkim ostudzeniu dosładzamy miodem.