Azjatycki omlet na Varomie - pomysł na białkowo-tłuszczowe śniadanie

Azjatycki omlet na Varomie - pomysł na białkowo-tłuszczowe śniadanie

Omlety to jedne z ulubionych śniadań, zwłaszcza na diecie białkowo-tłuszczowej, paleo czy keto. Varoma świetnie się do tego nadaje, a najlepsze jest to że omleta nie trzeba pilnować tak jak podczas smażenia na patelni, robi się sam na parze i mamy 15 minut dla siebie :)

Dodatki i smaki to już kwestia gustu. Dziś serwujemy bardzo sycący omlet w stylu azjatyckim z tofu. Zamiast tofu lub dodatkowo można dodać wędzonego łososia, omlet będzie również pyszny.

Mam dla was również omlet na słodko na Varomie z diety Keto na Thermomix :) Super prosty przepis na 2 składnikowy keto omlet kokosowy.

Więcej pomysłów na zdrowe śniadania i nie tylko znajdziecie w naszych DIETACH na TEHRMOMIX.

Zobacz  JEDNODNIOWY DARMOWY JADŁOSPIS Z DIETY FIT NA THERMOMIX - dobrze zbilansowana zdrowa dieta na Thermomix, która wprowadzi Cie w świat zdrowego odżywiania na codzień TUTAJ.

Zapraszamy tez do nowej grupy na Facebook - THERMODIETA - DIETY NA THERMOMIX - znajdziecie tu nowości z naszej strony, przepisy, porady i specjalne promocje na diety tylko dla naszych Thermofanów :) W grupie moc!

thermodiet_fb

 

porcja16 min
porcja2

Składniki:

Czosnek - 1 ząbek (5 g)
Papryczka chili - 1 sztuka (20 g)
Cebula dymka - 2 pęczki
Jaja kurze - 5 sztuk
Mleczko kokosowe - 45 g
Sól, pieprz - do smaku
Tofu naturalne - 120 g
Limonka - 1/4 sztuki

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy obrany czosnek, chili w kawałkach i cebulę dymkę (część zostawiamy do ozdobienia). Rozdrabniamy 4 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno naczynia miksującego.
  2. Dodajemy jaja, mleczko kokosowe, sos sojowy, sól, pieprz do smaku. Mieszamy 5 s/ obr. wsteczne 9.
  3. Na górnej przystawce Varomy wykładamy papier do pieczenia. Rozkładamy tofu pokrojone w kostkę. Zalewamy masą jajeczną.
  4. Naczynie miksujące myjemy, wlewamy 400 ml wody, zakładamy Varomę. Gotujemy 15 min/ Varoma/ obr. 1,5.
  5. Podajemy posypane sezamem, cebulą dymką, skropione limonką i olejem sezamowym. Ja lubię w towarzystwie makaronu z marchewki.
Udostępnij: facebook tweeter envelope
Drukujdrukuj
komentarz
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij