NOWOŚĆ 🔥 Pakiet NISKA FERRYTYNA 🔥

3-składnikowy deser na Thermomix - czekoladowy

dataDesery, Wegańskie, Paleo , Niski IG, ,
data17 sierpień 2022
3-składnikowy deser na Thermomix - czekoladowy
banner

Szybki deser na Thermomix

Czekolada to deser dla każdego, lubią ją dzieciaki i dorośli! Ja uwielbiam eksperymentować z tą słodyczą, tak, aby zamienić ją zawsze na zdrowszą wersje! 
Najlepsze przepisy to te szybkie i proste, które mają krotką listę składników, dzięki czemu zawsze chce mi się je robić :)
Na niedzielny deser, przegryzkę do lunchboxa, czy kiedy wpadną goście. 


Dziś przedstawiam Wam pyszne, słodkie czekoladki z bakaliami. Banalne i ekspressowe w wykonaniu.
Orzechy i żurawina to połączenie idealne, dla każdego smakosza słodyczy, w połączeniu z czekoladą to już desr idealny.
Nie zapominamy przecież o tym, że czekolada jest ZDROWA!!!
Oczywiście ta z jak największą ilością kakao w składzie, jest najlepszym wyborem.
Ten słodki przysmak to przecież źródło magnezu, które wspiera układ nerwowy, to także wsparcie dla mięśni, serca...
Magnez ma wspaniałe właściwości przeciwzapalne, preciwzakrzepowe i przeciwskurczowe!
Więc jedzmy czekoladę! :)

Więcej czekoladowych przepisów:

  1. Domowy Twix - bez glutenu, bez jajek
  2. Czekoladowa tarta z suszonymi śliwkami - bez pieczenia
  3. Bananowe lizaki w czekoladzie
  4. Migdałowe brownie
  5. Gorąca czekolada na Thermomix

 

Co jeszce może Cię zainteresować? 

  1. Być wege, czy nie być wege? 
  2. 7 rad które możesz wprowadzić tu i teraz
  3. Jak dodać własny przepis do Thermomix

 

Wskazówka:

  1. W przepisie możemy użyć dowolnych orzechów, migdały, pestki dynii, słonecznika. Tak naprawdę możemy dodać wszystko co lubimy. 
porcja20 min
porcja15

Składniki:

Czekolada gorzka - 150 g
Orzechy nerkowca - 120 g
Żurawina suszona - 50 g

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy czekoladę połamaną na kawałki, rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Zgarniamy kopystką na dno.
  2. Rozpuszczamy 4 min/ 80°C / obr. 1. 
  3. Dodajemy orzechy, żurawinę, mieszamy kopystką.
  4. Papier do pieczenia wykładamy na blachę/ foremkę. Na łyżkę nakładamy bakalie w czekoladzie, kładziemy na papier i powtarzamy czynnosc do wykończenia masy. Wielkość porcji nie ma znaczenia.
  5. Foremkę wkładamy na 15 minut do zamrażarki. Gotowe.
  6. Czekoladki przechowujemy w lodówce. 
Udostępnij: facebook tweeter envelope
komentarz
Produkt został dodany do koszyka!
kosyzkprzejdź do koszykaarrow wróć do sklepuarrow
arrow