Najlepsze KETO bułki

Najlepsze KETO bułki

Przepisy ketogeniczne na Thermomix, o to stale prosicie, dlatego na pewno będą się pojawiać nowe propozycje. Dziś bułki ketogeniczne, które idealnie sprawdzą się dla osób, które nie spożywają glutenu, na diecie z niskim indeksem glikemicznym, paleo, białkowo-tłuszczowej. Zaskakująco proste w przygotowaniu, miękkie, delikatne jak dla mnie idealne. Bułeczki możemy mrozić w całości, dlatego możemy zrobić zapas.

Do bułek użyłam babki jajowatej, która ma zbawienny wpływ na pracę i oczyszczanie naszych jelit. Polecana przy biegunkach i zaparciach. W diecie ketogenicznej idealnie sprawdza się jako zagęstnik czy spulchniacz właśnie do bułek czy innych potraw.

Na blogu znajdziecie jeszcze kilka keto przepisów, które są proste w przygotowaniu i pyszne. Zerknijcie na Dwuskładnikowy KETO omlet kokosowy na VaromieChlebek czosnkowo-rozmarynowy Paleo - bez glutenu, bez nabiału. Jak zrobić mleko roślinne na Thermomix - moje ulubione 4 przepisy

Więcej informacji na temat diety keto znajdziecie w artykule Misja ketogeniczna - czyli dieta w której tłuszcz spala tłuszcz

Zapraszamy tez do nowej grupy na Facebook - THERMODIETA - DIETY NA THERMOMIX - znajdziecie tu nowości z naszej strony, przepisy, porady i specjalne promocje na diety tylko dla naszych Thermofanów :) W grupie moc!

Wskazówki:

  1. Bułeczki możemy mrozić w całości, są idealne po wyjęciu i odmrożeniu. Nadają się również do opiekacza.
  2. Do bułeczek możemy w punkcie 3 dodać ulubione przyprawy (bazylia, oregano, mix suszone pomidory z czosnkiem itp. )
  3. Do bułeczek polecam Pastę z awokado i jajek
porcja48 min
porcja6 bułeczek

Składniki:

Jaja kurze - 3 sztuki
Mleczko kokosowe - 100 ml
Woda - 160 ml
Mąka kokosowa - 75 g
Babka jajowata - 30 g
Proszek do pieczenia bezglutenowy - 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 190°C, blachę wyjmujemy, wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Do naczynia miksującego przekładamy jaja, mleczko kokosowe, wodę, mieszamy 1 min/ obr. 3,5.
  3. Dodajemy mąkę kokosową, babkę jajowatą, proszek do pieczenia, sól. Mieszamy 1 min/ obr. 2,5. Masa zrobi się zwarta, jeżeli nie, odczekaj chwilę - mąka kokosowa i babka jajowata cały czas puchną i masa zrobi się plastyczna.
  4. Masę dzielimy na 6 części, formujemy bułeczki, posypujemy ulubionymi ziarnami: słonecznik, sezam, czarnuszka etc.
  5. Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 min.
  6. Po wyjęciu czekamy, aż przestygną i przekrawamy na pół. Podajemy z ulubioną pastą i dodatkami.

Zobacz nasz jednodniowy DARMOWY JADŁOSPIS z DIETY KETO NA THERMOMIX.

Udostępnij: facebook tweeter envelope
Drukujdrukuj
komentarz
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij