NOWOŚĆ 🔥 Pakiet NISKA FERRYTYNA 🔥

Imbirówka - najlepszy napój na odporność

Imbirówka - najlepszy napój na odporność
banner

Jak wzmocnić odporność domowymi sposobami? 

Imbirówka to moje najlepsze rozwiązanie. W sezonie jesienno-zimowym robię ją bardzo często. Imbir, kurkuma, cytryna, pieprz cayenne i miód to składniki niesamowicie podnoszące odpornosć. Superfoods, które powinny znaleźć się w naszej codziennej diecie. Pamiętajcie, że budowanie odporności swojego organizmu to nie chwilowa przygoda, należy dbać codziennie o swój jadłospis, ponieważ dieta w ogromnym stopniu wpływa na nasze zdrowie. Już od najmłodszych lat powinniśmy spożywac jak najwięcej naturalnych i zdrowych produktów, a unikać tych które nam szkodzą. 

Na codzień polecam Wam też smoothie, to w nich możemy również przemycić mnóstwo składników, które wzmocnią naszą odporność i poprawią wygląd. Mój ulubiony ostatnio mix to Mango smoothie - oczyszczający i odżywczy koktajl na Thermomix.

Picie imbirówki + nasze diety + wit D oraz Omega 3 - to najlepszy sposób aby WZMOCNIĆ ODPORNOŚĆ!

Wit D oraz dobrej jakości kwasy Omega 3 suplementujemy cały rok. 

Odporność możesz też wzmocnić dodatkowo strsując suplement PROTECTME IMMUNE - z kodem: thermodieta10 kupisz 10% taniej :)

Więcej o wzmacnianiu odporności znajdziesz w artykule DIETA PRZECIWZAPALNA - zasady, przyczyny.

 

jak zrobić imbirówke w thermomixDlaczego warto spożywać imbir?

  • Skutecznie działa na przeziębienie
  • Łagodzi ból gardła.
  • Działa przeciwzapalnie.
  • Wzmacna odporność.
  • Poprawia krążenie.
  • Odświeża oddech.
  • Wspiera odchudzanie.
  • Poprawia trawienie

Wskazówki:

  1. W punkcie 1 możemy również dodac korzeń kurkumy jeżeli mamy, możemy go kupić zazwyczaj na targach i w eko sklepach.
  2. Jeżlei chcemy przyspieszyć proces przygotowania w punkcie 2 możemy zalać wodę z imbirem wrzątkiem.
  3. Miód możemy zastąpić ksylitolem lub pominać.
  4. Do imbirówki możemy również dodać sok ze świeżej pomarańczy, bedzie jeszcze smaczniejsza.
  5. Pieprz cayenne poprawia działanie kurkumy

 

porcja9 min
porcja5

Składniki:

Imbir korzeń - 35-40 g
Kurkuma - 1-2 łyżeczki
Pieprz cayenne - 1 szczypta
Cytryna - 1 sztuka
Miód - 2 łyżki
Woda - 1200 ml

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy obrany imbir pokrojony na kawałki i dodajemy 200 ml wody. Mixujemy 30 s/ obr. 10.
  2. Dodajemy kurkumę, pieprz cayenne i dolewamy 1000 ml wody. Gotujemy 8 min/ 100°C/ obr. 1. 
  3. Przelewamy do dzbanka, czekamy aż trochę przestygnie i dodajemy sok z cytryny i miód.  
  4. Imbirówkę możemy popijać w ciągu całego dnia. Ja biorę ją często do kubka termicznego na wynos. 
Udostępnij: facebook tweeter envelope
komentarz
komentarz
Thermodieta2023-11-17 16:07:53
Możesz pić z osadem lub przecedzić, obie wersję dla mnie są ok:)
komentarz
Agnieszka2023-11-16 23:02:54
Czy imbirówkę odcedzasz przez sitko czy pijesz taką z osadem? Na zdjęciu przejrzysty napar a u mnie tak nie wygląda ;)
Produkt został dodany do koszyka!
kosyzkprzejdź do koszykaarrow wróć do sklepuarrow
arrow