DIETA HASHIMOTO ► nowa wersja diety już dostępna!

Zupa gulaszowa Thermomix

dataKolacje, Obiady, Zupy
data18 wrzesień 2023
Zupa gulaszowa Thermomix
banner

Zupa Gulaszowa w Thermomix - ciepłe danie na imprezę i dla całej rodziny

Zupa gulaszowa zawsze cieszy się dużym zainteresowaniem w mojej kuchni. Jest to danie, które doskonale komponuje się z różnymi okazjami, szczególnie jako ciepłe danie na imprezę. Dziś podzielę się z Wami przepisem na tą prostą, a jednocześnie wyjątkową zupę, którą przygotujemy z wykorzystaniem urządzenia Thermomix. Moja zupa gulaszowa w Thermomix jest treściwa, aromatyczna, gęsta, z mnóstwem dodatków, przypraw i warzyw. Przygotowałam ją z mięsem gulaszowym z indyka, lubię ten rodzaj mięsa za jego delikatność, smak i idealną konsystencję do zup. Używam też kolorowych warzyw, by zupa cieszyła oko i miała dużo różnych witamin.

Kiedy podaję zupę gulaszową?

Zupa gulaszowa to danie uniwersalne, które doskonale sprawdzi się jako obiad, kolacja, ciepłe danie na imprezę, czy spotkanie rodzinne. Jej bogaty smak i aromatyczność zadowoli podniebienia wszystkich gości. Możesz podać ją jako pierwsze danie na uroczystym obiedzie rodzinnym, czy też na przyjęciu w gronie przyjaciół. Jest to również świetny pomysł na domowy obiad, który zasmakuje całej rodzinie, szczególnie w chłodniejsze dni.W Thermomixie przygotowanie zupy gulaszowej staje się prostsze i szybsze. Śmiało sięgnij po ten przepis, by delektować się pysznym, aromatycznym daniem, które posmakuje każdemu przy stole :)

porcja30 min
porcja3-4

Składniki:

Mięso gulaszowe z indyka (udziec) - 400 g
Pomidory z puszki ( krojone) - 400 g
Woda - 300 g
Pieczarki mini - 80 g
Cebula - 70 g
Papryka zielona - 70 g
Papryka czerwona - 70 g
Papryka żółta - 70 g
Marchew - 50 g
Olej rzepakowy - 10 g
Czosnek - 10 g
Daktyle - 10 g
Mielona, słodka papryka - 5 g
Sól himalajska - 5 g
Mielona, słodka, wędzona papryka - 3 g
Majeranek - 2 g
Ziele angielskie - 2 g
Kminek - 2 g
Liść laurowy - 2 listki
Chilli mielone - 2 g
Cynamon mielony - 1 g
Ziemniaki - 200 g

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wrzucamy obraną cebulę, daktyle i czosnek. Siekamy 5s/obr.5.
  2. Dolewamy olej i przyprawy i smażymy 3 min/Varoma/obr. wsteczne mieszanie.
  3. Dodajemy pokrojone w kostkę 2x2cm mięso, smażymy 5 min/Varoma/obr. wsteczne mieszanie. 
  4. W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy je w średnią kostkę, marchewkę w plasterki. Dodajemy do naczynia miksującego, wlewamy posiekane pomidory z puszki i wodę. Gotujemy 10 min/100C/obr. wsteczne mieszanie.
  5. Kroimy paprykę w paseczki, myjemy mini pieczarki. Dodajemy do naczynia miksującego i gotujemy jeszcze 10 min/100C/obr. wsteczne 1.
Udostępnij: facebook tweeter envelope
komentarz
komentarz
Thermodieta2023-11-15 09:21:32
Nie, ale możesz ręcznie wprowadzić nasze czy swoje przepisy do Cookido i TM :) wpis na ten temat znajdziesz u nas na blogu.
komentarz
Olga 2023-11-15 00:05:28
Czy ta dieta przesyła się na termomix?
Produkt został dodany do koszyka!
kosyzkprzejdź do koszykaarrow wróć do sklepuarrow
arrow