Zupa gulaszowa Thermomix
Zupa Gulaszowa w Thermomix - ciepłe danie na imprezę i dla całej rodziny
Zupa gulaszowa zawsze cieszy się dużym zainteresowaniem w mojej kuchni. Jest to danie, które doskonale komponuje się z różnymi okazjami, szczególnie jako ciepłe danie na imprezę. Dziś podzielę się z Wami przepisem na tą prostą, a jednocześnie wyjątkową zupę, którą przygotujemy z wykorzystaniem urządzenia Thermomix. Moja zupa gulaszowa w Thermomix jest treściwa, aromatyczna, gęsta, z mnóstwem dodatków, przypraw i warzyw. Przygotowałam ją z mięsem gulaszowym z indyka, lubię ten rodzaj mięsa za jego delikatność, smak i idealną konsystencję do zup. Używam też kolorowych warzyw, by zupa cieszyła oko i miała dużo różnych witamin.
Kiedy podaję zupę gulaszową?
Zupa gulaszowa to danie uniwersalne, które doskonale sprawdzi się jako obiad, kolacja, ciepłe danie na imprezę, czy spotkanie rodzinne. Jej bogaty smak i aromatyczność zadowoli podniebienia wszystkich gości. Możesz podać ją jako pierwsze danie na uroczystym obiedzie rodzinnym, czy też na przyjęciu w gronie przyjaciół. Jest to również świetny pomysł na domowy obiad, który zasmakuje całej rodzinie, szczególnie w chłodniejsze dni.W Thermomixie przygotowanie zupy gulaszowej staje się prostsze i szybsze. Śmiało sięgnij po ten przepis, by delektować się pysznym, aromatycznym daniem, które posmakuje każdemu przy stole :)
Składniki:
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego wrzucamy obraną cebulę, daktyle i czosnek. Siekamy 5s/obr.5.
- Dolewamy olej i przyprawy i smażymy 3 min/Varoma/obr. wsteczne mieszanie.
- Dodajemy pokrojone w kostkę 2x2cm mięso, smażymy 5 min/Varoma/obr. wsteczne mieszanie.
- W międzyczasie obieramy ziemniaki, kroimy je w średnią kostkę, marchewkę w plasterki. Dodajemy do naczynia miksującego, wlewamy posiekane pomidory z puszki i wodę. Gotujemy 10 min/100C/obr. wsteczne mieszanie.
- Kroimy paprykę w paseczki, myjemy mini pieczarki. Dodajemy do naczynia miksującego i gotujemy jeszcze 10 min/100C/obr. wsteczne 1.