Pasta z awokado i jajek na Thermomix - jak zrobić?

Pasta z awokado i jajek

Jak ugotować jajka na twardo w Thermomix? Zapraszamy do przetestowania naszego nowego przepisu. Jest to jedna z ulubionych szybkich do przygotowania past kanapkowych. A awokado lubimy pod każdą postacią. Jest to wspaniałe źródło kwasów tłuszczowych - Omega-3, 6 i 9 niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zawiera też potas, luteinę oraz witaminy C, A, E i witaminy z grupy B.

Awokado, choć jest kaloryczne - zawiera MAŁO CUKRÓW PROSTYCH - jest to owoc idealny do walki z cukrem :)

W naszej diecie Hashimoto na Thermomix znajdziecie więcej przepisów bez glutenu, nabiału i cukru. Jest to też dieta idealnie nadająca się do walki z cukrem - właśnie dzięki niskiej zawartości cukrów (głównie z owoców) i sporej zawartości zdrowych tłuszczy.

porcja20 min
porcja8

Składniki:

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego wlewamy 500 ml wody, zakładamy koszyczek, wkładamy jajka. Zamykamy pokrywę, gotujemy 13 min/ Varoma/ obr. 1.
  2. Wylewamy wodę z naczynia miksującego, myjemy, wycieramy.
  3. Do naczynia miksującego wkładamy obrane i przekrojone na połówki jajka , rozdrabniamy 2 s/ obr. 5.
  4. Dodajemy obrane awokado i resztę składników. Miksujemy 10 s/ obr. 4.
  5. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

Ta pasta smakuje wyśmienicie na naszym chlebku czosnkowym z mąki migdałowej. Zobacz równiez przepis na guacamole - meksykańską pastę z awokado.

Udostępnij: facebook tweeter envelope
Drukujdrukuj
komentarz
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij