Keto chlebek czosnkowo-rozmarynowy - bez glutenu

Keto chlebek czosnkowo-rozmarynowy - bez glutenu

Chlebek dla osób na diecie Keto, Paleo, z niskim IG, Bezglutenowej - migdałowy, z siemieniem lnianym, czosnkiem i rozmarynem - bez glutenu, bez nabiału - przepis na Thermomix :) Taki chlebek dostarczy Ci mnóstwo wartości odżywczych, zdrowych tłuszczy a przy tym idealnie nadaje się na śniadanie czy przekąskę do pracy. 

Jest też świetny dla osób zmagających się z chorobami autoimmunologicznymi w tym Hashimoto. W naszej ofercie znajdziecie DIETĘ HASHIMOTO NA THERMOMIX - która właśnie eliminuje produkty zapalne zawierające gluten nabiał i cukier i tym samym przyczynia się do lepszego samopoczucia i wyglądu TUTAJ

Dieta Keto to jeden z tematów o które cały czas pytacie, także na pewno będzie więcej przepisów na Thermomix. W sklepie znajdziecie również dietę Keto - 14 dniowy jadłospis na Thermomix. A ten chlebek koniecznie spróbujcie, jest pyszny i prosty w przygotowaniu. Thermomix sprawdza się idealnie przy wykonywaniu wszelkich wypieków, świetnie mieli ziarna i orzechy na mąkę i idealnie wyrabia ciasto.

WSKAZÓWKA:

  1. W przepisie możemy użyć gotową mąkę migdałową zamiast całych migdałów - chlebek wyjdzie jaśniejszy i delikatniejszy
  2. Rozmaryn może być świeży lub suszony
  3. Chlebek idealnie sprawdza się jako śniadanie, podwieczorek lub przekąska do szkoły czy pracy
  4. Idealnie smakuje z pastą z awokado i jajek

 

porcja2 min
porcja16

Składniki:

Jaja kurze - 4 szt
Mleko migdałowe - 100 ml
Czosnek - 3 ząbki (15 g)
Sok z cytryny - 1 łyżka
Rozmaryn świeży lub suszony - 2 łyżeczki

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C
  2. Do naczynia miksującego przekładamy migdały i siemię lniane. Mielimy 10 s/obr. 10. Zgarniamy kopystką ze ścianek, mielimy 6 s/ obr. 10.
  3. Dodajemy resztę składników oprócz rozmarynu. Mieszamy 30 s/obr. 6.
  4. Dodajemy rozmaryn, mieszamy 20 s/ obr. wsteczne 2.
  5. Foremkę do chleba (24 cm x 11 cm) wykładamy papierem do pieczenia.
  6. Przelewamy masę. Pieczemy przez 30-35 minut.
  7. Czekamy do całkowitego wystygnięcia zanim zaczniemy kroić chlebek na kanapki.
Udostępnij: facebook tweeter envelope
Drukujdrukuj
komentarz
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij