Domowe paluszki rybne na Thermomix - Fish Fingers bez glutenu

Domowe paluszki rybne na Thermomix - Fish Fingers bez glutenu

Pomysł na obiad bez glutenu - dla dzieci dla dorosłych

Obiady bezglutenowe mogą być wyzwaniem, ale nie dla nas. W tym temacie specjalizujemy się od dawna i mamy dziś dla was pyszną propozycję paluszków z dorsza w bezglutenowej panierce, którą przygotujesz w mig w Thermomix. Domowy zdrowy fast food który kochają wszystkie dzieciaki. Zamiast dorsza możemy użyć innej ryby lub filecików z kurczaka lub indyka. Paierka nadaje się również do obtoczenia sznycelków. Na blogu znajdziecie również pyszną KETO PANIERKĘ wykonaną w całości z ziaren i orzechów.

Przepisy na Thermomix to nasza specjalność.

W naszej ofercie znajdziecie DIETĘ HASHIMOTO NA THERMOMIX - która eliminuje produkty zapalne zawierające gluten, nabiał i cukier i tym samym przyczynia się do lepszego samopoczucia i wyglądu TUTAJ

A także DIETĘ FIT NA THERMOMIX - idealny start dla każdego kto chce zdrowo odżywiać się na codzień.

JEDNODNIOWY DARMOWY JADŁOSPIS DO TEJ DIETY znajdziesz TUTAJ

Dla fanów zdrowych słodkości też coś mamy. ZDROWE DESERY NA THERMOMIX - 25 przepisów.

Znajdziecie tu pomysły na muffinki, gofry,  fit ciasta, zdrowe zamienniki sklepowych słodyczy, przepis na najlepszą domową nutellę, ferrero rocher, ciasta, puddingi i kulki mocy. Palce lizać - a wszystko bez glutenu, nabiału i cukru, dla alergików, dla fanów zdrowej kuchni na Thermomix.

WSKAZÓWKA:

  1. Polecam kupować ekologiczne płatki kukurydziane, nie zawierają cukru i zbędnych niezdrowych dodatków.
  2. Panierkę można przygotować od razu w większej ilości i przechowywać w suchyn słoiku.
  3. Panierka idealnie nadaje się do obtoczenia ryb, kurczaka, indyka, sznycelków czy nawet warzyw.

 

porcja15 min
porcja2

Składniki:

Sól himalajska - 1/2 łyżeczki (3 g)
Polędwica z dorsza - 250 g
Jaja kurze - 1/2 sztuki
Olej rzepakowy - do smażenia

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy płatki kukurydziane, siemię lniane, sól, przyprawy. Rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy na talerz.
  2. Do naczynia miksującego wbijamy jajka. Mieszamy 10 s/ obr. 5. Wylewamy do miseczki.
  3. Polędwicę z dorsza kroimy na mniejsze kawałki.
  4. Na kolejny talerz wysypujemy mąkę gryczaną.
  5. Polędwiczki z dorsza obtaczamy najpierw w mące gryczanej, następnie w jajku i na koniec w panierce kukurydzianej.
  6. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
  7. Jeżeli zostanie reszta panierki, przekładamy do słoika, zamykamy i przechowujemy do miesiąca.

Zobacz również kolejny przepis na obiad bezglutenowy na Thermomix gotowy w 15 minut: Makaron chiński z warzywami i marynowanym imbirem.

Udostępnij: facebook tweeter envelope
Drukujdrukuj
komentarz
Koszyk został zaktualizowany
Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Cookies. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij