Domowe paluszki rybne na Thermomix - Fish Fingers bez glutenu
Pomysł na obiad bez glutenu - dla dzieci dla dorosłych
Obiady bezglutenowe mogą być wyzwaniem, ale nie dla nas. W tym temacie specjalizujemy się od dawna i mamy dziś dla was pyszną propozycję paluszków z dorsza w bezglutenowej panierce, którą przygotujesz w mig w Thermomix. Domowy zdrowy fast food który kochają wszystkie dzieciaki. Zamiast dorsza możemy użyć innej ryby lub filecików z kurczaka lub indyka. Paierka nadaje się również do obtoczenia sznycelków. Na blogu znajdziecie również pyszną KETO PANIERKĘ wykonaną w całości z ziaren i orzechów.
Przepisy na Thermomix to nasza specjalność.
W naszej ofercie znajdziecie DIETĘ HASHIMOTO NA THERMOMIX - która eliminuje produkty zapalne zawierające gluten, nabiał i cukier i tym samym przyczynia się do lepszego samopoczucia i wyglądu TUTAJ
A także DIETĘ FIT NA THERMOMIX - idealny start dla każdego kto chce zdrowo odżywiać się na codzień.
JEDNODNIOWY DARMOWY JADŁOSPIS DO TEJ DIETY znajdziesz TUTAJ
Dla fanów zdrowych słodkości też coś mamy. ZDROWE DESERY NA THERMOMIX - 25 przepisów.
Znajdziecie tu pomysły na muffinki, gofry, fit ciasta, zdrowe zamienniki sklepowych słodyczy, przepis na najlepszą domową nutellę, ferrero rocher, ciasta, puddingi i kulki mocy. Palce lizać - a wszystko bez glutenu, nabiału i cukru, dla alergików, dla fanów zdrowej kuchni na Thermomix.
WSKAZÓWKA:
- Polecam kupować ekologiczne płatki kukurydziane, nie zawierają cukru i zbędnych niezdrowych dodatków.
- Panierkę można przygotować od razu w większej ilości i przechowywać w suchyn słoiku.
- Panierka idealnie nadaje się do obtoczenia ryb, kurczaka, indyka, sznycelków czy nawet warzyw.
Składniki:
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy płatki kukurydziane, siemię lniane, sól, przyprawy. Rozdrabniamy 3 s/ obr. 5. Przekładamy na talerz.
- Do naczynia miksującego wbijamy jajka. Mieszamy 10 s/ obr. 5. Wylewamy do miseczki.
- Polędwicę z dorsza kroimy na mniejsze kawałki.
- Na kolejny talerz wysypujemy mąkę gryczaną.
- Polędwiczki z dorsza obtaczamy najpierw w mące gryczanej, następnie w jajku i na koniec w panierce kukurydzianej.
- Smażymy z obu stron na złoty kolor.
- Jeżeli zostanie reszta panierki, przekładamy do słoika, zamykamy i przechowujemy do miesiąca.
Zobacz również kolejny przepis na obiad bezglutenowy na Thermomix gotowy w 15 minut: Makaron chiński z warzywami i marynowanym imbirem.