Ciasteczka kokosowo-czekoladowe z niskim IG - bezglutenowe, 5-składnikowe

dataDesery, Bezglutenowe, Keto , Paleo , Niski IG,
data04 grudzień 2020
Ciasteczka kokosowo-czekoladowe z niskim IG - bezglutenowe, 5-składnikowe
banner

BEZGLUTENOWE CIASTECZKA NA THERMOMIX

Uwielbiam dzielić się z Wami zdrowymi i prostymi przepisamy. Ten przepis nie dość, że jest super łatwy i szybki w przygotowaniu, jest równiez odpowiedni dla każdego, nawet alergika.ciasteczka kokosowe z niskim ig

Pasuje do diety: 

  • Bezglutenowej
  • Beznabiałowej
  • Wegetariańskiej
  • Niski IG
  • Insulinoopornosć
  • Hashimoto
  • Keto
  • Paleo
  • Low carb
  • Sirt

Takie uniwersalne ciasteczko dla każdego gotowe w niecałe 20 min. Jeżlei lubicie ciasteczka koniecznie spróbujcie przepis na KARMELOVE CIASTECZKA OWSIANE Z DAKTYLAMI.  I super proste KETO CIASTECZKA KOKOSOWE NA THERMOMIX.

W naszej ofercie mamy też zestaw ZDROWYCH DESERÓ NA THERMOMIX gdzie znajdziesz mnóstwo inspiracji na zdrowe słodycze. Wiele z Was już pokochało te deserki. Spróbuj też Ty. To idealne rozwiązanie dla osób, które mają PROBLEM Z CUKREM i chciałyby go po prostu usunąć ze Swojego jadłospisu. KUP TERAZ - TUTAJ :)

JEDNODNIOWY DARMOWY JADŁOSPIS Z DIETY Z NISKIM IG ZNAJDZIESZ TUTAJ.

We wszytskich przepisach na tym blogu oraz w dietach używam tylko zdrowych zamienników cukru. Moje ulubione to:

  • Daktyle
  • Ksylitol
  • Erytrol
  • Banany
  • Miód
  • Syrop klonowy
  • Suszone owoce 

Mam nadzieje że ten wpis będzie dla Was inspiracja do tworzenia zdrowych słodyczy na codzień :) Thermomix jest przy tym bardzo pomocny.

WSZYSTKIE NASZE FIT DIETY NA THERMOMIX ZNAJDZIESZ TUTAJ

porcja18 min
porcja10

Składniki:

Płatki migdałowe/ migdały blanszowane - 90 g
Czekolada gorzka min 70% - 70 g
Wiórki kokosowe - 90 g
Erytrol - 50-60 g
Jaja kurze - 2 szt

Przygotowanie

  1. Do naczynia miksującego przekładamy płatki migdałów/ migdały blanszowane. Miksujemy 5 s/ obr. 8. Przekładamy do miseczki. Jeżlei używamy migdałów blanszowanych, możemy mielić kilka sekund dłużej. Płatki migdałów używam częściej ponieważ są łatwiej dostępne. 
  2. Do naczynia miksującego przekładamy czekoladę połamaną w kostki. Rozdrabniamy 6 s/ obr. 7. 
  3. Dodajemy migdały, wiórki kokosowe, erytrol i jajko. Wyrabiamy 1 min/ Interwał. 
  4. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. 
  5. Z powstałej masy wilgotnymi rękoma formujemy 10 ciasteczek o srednicy około 4 cm i grubosci 0,5 cm.
  6. Pieczemy 15 min.
  7. Po wyciagnięciu z piekarnika zostawiamy do całkowitego wystygniecia. 
  8. Ciasteczka przechowujemy w pojemniku w lodówce do 6 dni. To idealna przekąska na wynos :)
Udostępnij: facebook tweeter envelope
komentarz
Produkt został dodany do koszyka!
kosyzkprzejdź do koszykaarrow wróć do sklepuarrow
arrow