Ciasteczka kokosowo-czekoladowe z niskim IG - bezglutenowe, 5-składnikowe
BEZGLUTENOWE CIASTECZKA NA THERMOMIX
Uwielbiam dzielić się z Wami zdrowymi i prostymi przepisamy. Ten przepis nie dość, że jest super łatwy i szybki w przygotowaniu, jest równiez odpowiedni dla każdego, nawet alergika.
Pasuje do diety:
- Bezglutenowej
- Beznabiałowej
- Wegetariańskiej
- Niski IG
- Insulinoopornosć
- Hashimoto
- Keto
- Paleo
- Low carb
- Sirt
Takie uniwersalne ciasteczko dla każdego gotowe w niecałe 20 min. Jeżlei lubicie ciasteczka koniecznie spróbujcie przepis na KARMELOVE CIASTECZKA OWSIANE Z DAKTYLAMI. I super proste KETO CIASTECZKA KOKOSOWE NA THERMOMIX.
W naszej ofercie mamy też zestaw ZDROWYCH DESERÓ NA THERMOMIX gdzie znajdziesz mnóstwo inspiracji na zdrowe słodycze. Wiele z Was już pokochało te deserki. Spróbuj też Ty. To idealne rozwiązanie dla osób, które mają PROBLEM Z CUKREM i chciałyby go po prostu usunąć ze Swojego jadłospisu. KUP TERAZ - TUTAJ :)
JEDNODNIOWY DARMOWY JADŁOSPIS Z DIETY Z NISKIM IG ZNAJDZIESZ TUTAJ.
We wszytskich przepisach na tym blogu oraz w dietach używam tylko zdrowych zamienników cukru. Moje ulubione to:
- Daktyle
- Ksylitol
- Erytrol
- Banany
- Miód
- Syrop klonowy
- Suszone owoce
Mam nadzieje że ten wpis będzie dla Was inspiracja do tworzenia zdrowych słodyczy na codzień :) Thermomix jest przy tym bardzo pomocny.
WSZYSTKIE NASZE FIT DIETY NA THERMOMIX ZNAJDZIESZ TUTAJ
Składniki:
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy płatki migdałów/ migdały blanszowane. Miksujemy 5 s/ obr. 8. Przekładamy do miseczki. Jeżlei używamy migdałów blanszowanych, możemy mielić kilka sekund dłużej. Płatki migdałów używam częściej ponieważ są łatwiej dostępne.
- Do naczynia miksującego przekładamy czekoladę połamaną w kostki. Rozdrabniamy 6 s/ obr. 7.
- Dodajemy migdały, wiórki kokosowe, erytrol i jajko. Wyrabiamy 1 min/ Interwał.
- Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia.
- Z powstałej masy wilgotnymi rękoma formujemy 10 ciasteczek o srednicy około 4 cm i grubosci 0,5 cm.
- Pieczemy 15 min.
- Po wyciagnięciu z piekarnika zostawiamy do całkowitego wystygniecia.
- Ciasteczka przechowujemy w pojemniku w lodówce do 6 dni. To idealna przekąska na wynos :)