KETO panierka na THERMOMIX
Ta pyszna panierka to idealne rozwiązanie dla osób na diecie ketogenicznej, paleo, niskowęglowodanowej, bezglutenowej. I jak zawsze powtarzam dla każdego kto lubi poeksperymentować w kuchni i urozmaicić jadłospis i przede wszystkim jeść zdrowo. Taka panierka to zdecydowanie alternatywa do zwykłej pszennej, która jest tylko źródłem pustych kalorii.
Mix migdałów, słonecznika, sezamu i pestek dyni to wspaniałe źródło zdrowych tłuszczy i składników odżywczych. Można z niej przygotować pyszne kotleciki z indyka czy kurczaka, można również panierować warzywa np. plastry cukinii, jak również obtoczyć sznycelki, dzięki czemu wzbogacimy smak i walory odżywcze.
Bardzo lubię eksperymentować z bezglutenowymi panierkami :) mam dla was również przepis na kukurydzianą panierkę, którą najczęściej używam do panierowania ryby - przepis znajdziesz TUTAJ, a w planie jest tez publikacja panierki z ciecierzycy :)
Jeżeli interesują cię przepisy KETO zerknij na moje dwa faworyty: Proste kokosowe KETO ciasteczka na Thermomix, Dwuskładnikowy KETO omlet kokosowy na Varomie i Chlebek czosnkowo-rozmarynowy Paleo - bez glutenu, bez nabiału
JEDNODNIOWY DARMOWY JADŁOSPIS Z DIETY KETO NA THERMOMIX znajdziesz TUTAJ
Zapraszamy do nowej grupy na Facebook - THERMODIETA - DIETY NA THERMOMIX - znajdziecie tu nowości z naszej strony, przepisy, porady i specjalne promocje na diety tylko dla naszych Thermofanów :) W grupie moc!
Składniki:
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego przekładamy wszystkie składniki na panierkę. Rozdrabniamy 4 s/ obr. 6.
- Przesypujemy do słoika. Gotowe.
- Taką panierkę możemy użyć do przygotowania kurczaka, ryb. Można również panierować warzywa np. plastry cukinii.